• Посилання скопійовано

Зменшено розміри пенсій, призначені за «спеціальними» законами

Прийнято Закон, що передбачає зменшення розмірів пенсій, призначених за «спеціальними» законами та встановлення їх на рівні 70% від суми місячної зарплати, з якої було сплачено ЄСВ

Зменшено розміри пенсій, призначені за «спеціальними» законами

До цього часу пенсія, призначена за «спеціальними» законами (прокурорам, народним депутатам, суддям, держслужбовцям), нараховувалася у розмірі 80% від суми місячної заробітної плати (заробітку), з якої було сплачено єдиний соціальний внесок, у той час як для інших громадян при стажі роботи 40 років цей розмір складає 54%.

З метою встановлення соціальної справедливості Верховною Радою України 27 березня прийнято Закон України, що передбачає, зокрема зменшення розмірів пенсій, призначених за «спеціальними» законами та встановлення їх на рівні 70% від суми місячної заробітної плати (заробітку), з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Реалізація цієї норми стосуватиметься 3 328 осіб та дасть можливість скоротити видатки Державного бюджету України на виплату пенсій до кінця 2014 року на суму близько 10,7 млн. гривень.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»