• Посилання скопійовано

Уряд схвалив законопроект, яким унормовуватиметься питання надання пенсії за особливі заслуги

Встановлення пенсії за особливі заслуги, незалежно від категорії осіб, здійснюватиме виключно Пенсійний фонд України

Уряд схвалив законопроект, яким унормовуватиметься питання надання пенсії за особливі заслуги

16 жовтня 2014 року на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Міністр соціальної політики Людмила Денісова зазначила, що чинною редакцією Закону передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги Героям України, Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної Праці, видатним спортсменам – переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор Пенсійним фондом України. Іншим категоріям осіб (ветеранам війни, нагородженим за бойові дії орденом або медаллю; матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку тощо) така пенсія встановлюється органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Людмила Денісова підкреслила, що змінами до Закону передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги, незалежно від категорії осіб, Пенсійним фондом України.

Окрім того, за її словами, Мінсоцполітики затверджуватиме Схему визначення розмірів надбавок залежно від наявних заслуг перед Україною.

Скарги на рішення про встановлення пенсії за особливі заслуги розглядатимуться в порядку, затвердженому правлінням Пенсійного фонду України. У разі незгоди із рішенням Пенсійного фонду скаргу можна буде подати до Мінсоцполітики або до суду.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»