• Посилання скопійовано

Усі недоотримані суми пенсій непрацюючим пенсіонерам буде повернуто в травні

За даними Пенсійного фонду, у квітні пенсії у зменшеному розмірі отримали менше 20 тис. непрацюючих пенсіонерів, переважно в Києві. Усі недоотримані суми будуть повернуті в травні

Усі недоотримані суми пенсій непрацюючим пенсіонерам буде повернуто в травні

Протягом квітня Пенсійний фонд України виплатив пенсії 12,3 млн. осіб на загальну суму 20,2 млрд. грн. і виконав свої зобов’язання перед пенсіонерами.

Про це на брифінгу 27 квітня повідомив Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

З 1 квітня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» № 213-VIII від 02.03.2015, яким, зокрема, встановлено особливий порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам.

«Нарахування виплат квітня було здійснено автоматично, за інформацією, що є в пенсійних справах. Але по деяких пенсіонерах ми такої інформації не мали, бо не всі пенсіонери своєчасно виконали передбачене законом зобов’язання –  протягом  10 днів інформувати органи Пенсійного фонду про працевлаштування чи звільнення з роботи, або ж подали таку інформацію із запізненням», - сказав Олексій Зарудний.

За даними Пенсійного фонду України, у квітні пенсії у зменшеному розмірі отримали  менше 20 тис. непрацюючих пенсіонерів, переважно в Києві. Усі недоотримані суми  будуть повернуті в травні.

Довідково   

Документами, які підтверджують, що особа не працює (не провадить діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску), є трудова книжка, індивідуальні відомості про застраховану особу, що надаються відділом персоніфікованого обліку, та   відомості про відсутність інформації про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»