• Посилання скопійовано

Яценюк проти спецпенсій

Cпроби через Конституційний Суд повернути спецпенсії - це наступ на права і свободи мільйонів українців, - прем'єр-міністр

«Ми боролися з тим, щоби в Україні не було більш рівних і менш рівних, а щоб був запроваджений принцип соціальної справедливості в нарахуванні пенсій. Спроби поламати цей принцип є ніщо інше, як наступ на права і свободи мільйонів українців», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 21 жовтня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Конституційний Суд України прийняв до провадження справу про повернення спеціальних пенсій для суддів, прокурорів та інших так званих спецпенсіонерів.

«У тому випадку, якщо Конституційний Суд прийме рішення щодо скасування єдиного підходу в нарахуванні і виплаті пенсій, - це є ніщо інше, як повернення спецпенсіонерів в правову систему України», - наголосив Глава Уряду.

«Це захист спецпенсіонерів - колишніх суддів, прокурорів, працівників правоохоронних органів, і пряма несправедливість по відношенню до мільйонів українських людей, які не мають спеціального статусу, які працювали на державу і повинні отримувати пенсію в таких самих пропорціях і за такою самою формулою, як і всі інші», - підкреслив він.

Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд приймає рішення щодо направлення офіційних представників Кабінету Міністрів України для участі в засіданні Конституційного суду з цього питання.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»