• Посилання скопійовано

Сільгосппідприємствам повернули пільги з відшкодування витрат на доставку пенсій

Рада ухвалила Закон, яким звільнено від відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій сільськогосподарських товаровиробників-платників єдиного податку IV групи

Сільгосппідприємствам повернули пільги з відшкодування витрат на доставку пенсій

Згідно з Законом про пенсійне страхування, для підприємств, установ, організацій, крім платників, які віднесені до четвертої групи платників єдиного податку, об’єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених до досягнення працівниками пенсійного віку.

Відтак, з набуттям з 01.01.2015 р. чинності змін до Податкового кодексу, сільськогосподарські виробники, які тепер є платниками ЄП четвертої групи, повинні були відшкодувати фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. Для багатьох сільськогосподарських підприємств-платників ЄП такі зобов’язання були непосильним тягарем.

З метою приведення норм Закону про пенсійне страхування до чинного законодавства й було розроблено проект Закону №2229 "Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування".

Сьогодні,12 листопада, Верховна Рада України ухвалила цей Закон.

Таким чином, Законом звільнено від відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій сільськогосподарських товаровиробників, які віднесені до четвертої групи платників єдиного податку, повернувши цим товаровиробникам ті пільги, якими вони користувались до 01.01.2015 року, як платники фіксованого сільськогосподарського податку.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. На сьогодні офіційно не оприлюднений.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»