• Посилання скопійовано

На компенсацію проїзду відрядженим ЄСВ не нараховується

Лист ПФУ від 15.06.2012 р. №13862/03-20 «Щодо нарахування ЄСВ на витрати на відрядження»

ПФУ розглянув лист щодо нарахування ЄСВ на витрати на відрядження.
Фонд зазначає, що кошти, виплачені працівнику як компенсація проїзду на таксі, маршрутному таксі, іншим транспортом у службових цілях в Україні та у закордонних відрядженнях, не є базою для нарахування та утримання ЄСВ.
Адже відповідно до п. 3.15 Інструкції зі статистики заробітної плати (наказ Держкомстату від 13.01.2004 р. №5) та п. 6 р. I Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (постанова КМУ від 22.12.2010 р. №1170) витрати на відрядження: добові (у повному обсязі), вартість проїзду, витрати на наймання житлового приміщення, компенсаційні виплати та добові, які виплачуються при переїзді на роботу в іншу місцевість згідно з чинним законодавством, не належать до фонду оплати праці, а отже не є базою для нарахування ЄСВ.
Не нараховується та не утримується ЄСВ і на виплати, пов'язані з компенсацією представницьких витрат.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»