• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах ПФУ платників ЄСВ

Постанова ПФУ від 05.10.2012 р. №18-1 «Про затвердження Змін до Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»

Затверджено зміни до Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах ПФУ платників єдиного внеску.
Змінами, зокрема, передбачено, що Пенсійний фонд надсилає (вручає) повідомлення про встановлення класу професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності:
? юрособам ? наступного робочого дня з дня взяття на облік в органі Пенсійного фонду;
? підприємцям, які використовують найману працю, ? наступного робочого дня з дня одержання Пенсійним фондом повідомлення про реєстрацію трудового договору (контракту) між ФОП та найманим працівником від державної служби зайнятості.
У разі незгоди зі встановленим класом професійного ризику виробництва платник ЄСВ протягом 10 робочих днів після отримання повідомлення здійснює узгодження класу професійного ризику виробництва з робочим органом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків.
Зняття з обліку в органі Пенсійного фонду відокремленого підрозділу юридичної особи ? платника ЄСВ здійснюється автоматично у разі отримання від держреєстратора відомостей з реєстраційної картки про проведення держреєстрації припинення юридичної особи або про ліквідацію такого відокремленого підрозділу.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»