• Посилання скопійовано

Інструкція про порядок нарахування та сплати ЄСВ вже в дії

З початку жовтня набув чинності наказ Міндоходів від 09.09.2013 №455, яким затверджено Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Інструкція про порядок нарахування та сплати ЄСВ вже в дії

Інструкція встановлює процедуру нарахування і сплати ЄСВ страхувальниками, визначеними Законом «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», нарахування і сплати фінансових санкцій, стягнення заборгованості зі сплати страхових коштів органами доходів і зборів.

Інструкцією, зокрема, скасована норма, згідно з якою за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності накладається штраф у розмірі 170 грн. Це відбулося відповідно до змін, унесених Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» від 04.07.2013 № 406 до Закону про ЄСВ.

Також, крім самої Інструкції, затверджені заява та типовий договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зауважимо, що відповідно до нового порядку не вважається поданим звіт, надісланий поштою. Для подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді Міндоходів розроблено електронні формати документів звітності з ЄСВ.

Звертаємо увагу на те, що з 1 жовтня почали діяти нові рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування >>>

Додатково по темі:

"З 1 жовтня! Міндоходів почав приймати звіти та платежі по єдиному соцвнеску!" >>>

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»