• Посилання скопійовано

З наступного року всі програми щодо соцзахисту чорнобильців переходять до Мінсоцполітики

З ініціативи відомства було прийнято рішення Уряду про передачу всіх програм, спрямованих на соціальний захист чорнобильців, до Мінсоцполітики

З наступного року всі програми щодо соцзахисту чорнобильців переходять до Мінсоцполітики

Об'єднання всіх чорнобильських програм в одному відомстві дозволить підвищити контроль над використанням коштів та більше зробити для людей. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська. Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вона відвідала Національний науковий центр радіаційної медицини, який спеціалізується на лікуванні онкозахворювань, а також провела консультації з громадськими організаціями чорнобильців.

Наталія Королевська зазначила, що з ініціативи її відомства було прийнято рішення Уряду про передачу всіх програм, спрямованих на соціальний захист чорнобильців, до Мінсоцполітики. Це, за її словами, позитивним чином позначиться на їхній якості.

«Раніше такі програми були розпорошені по різних відомствах. Концентрація ж коштів в одному місці і оптимізація неефективних пільг дозволить вирішити питання, зокрема, забезпечення сучасним медичним обладнанням таких установ, як Національний науковий центр радіаційної медицини. Це ж, у свою чергу, дасть можливість надати допомогу більшій кількості людей. Реально працювати цей механізм почне вже з наступного року», - сказала вона.

Наталія Королевська зазначила, що серед пріоритетів Мінсоцполітики - посилення соціального захисту окремих категорій громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС, які часто «випадають» із загального переліку. Для цього, за її словами, вже розроблені законопроекти, які дозволять посилити, зокрема, соціальний захист вдів чорнобильців і постраждалих дітей, які після досягнення 18-річчя втрачають право на всі пільги.

«Крім того, на підставі пропозицій Центру радіаційної медицини до числа людей, які отримають можливість користуватися пільгами, будуть віднесені люди, хворі на рак щитовидної залози, яким на момент Чорнобильського катастрофи не виповнилося 18 років. Ці законопроекти вже направлені на погодження до інших центральних органів виконавчої влади», - сказала вона.

Серед змін у соціальному захисті громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, що вже діють, Наталія Королевська назвала зміну Порядку їхнього оздоровлення. За словами Міністра, новий Порядок вже цього року дозволив вперше виділити пільгові путівки для постраждалих 3 і 4 категорій. Крім того, чорнобильці отримали можливість вільно обирати санаторій для лікування з переліку запропонованих.

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»