• Посилання скопійовано

Повідомлення про зміну класу професійного ризику надсилається не пізніше наступного робочого дня

Дані про зміну класу професійного ризику виробництва передаються держреєстратору, Пенсійному фонду та фондам загальнообов’язкового державного соцстрахування в порядку взаємного обміну інформацією

Повідомлення про зміну класу професійного ризику надсилається не пізніше наступного робочого дня

Робочий орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків за інформацією, отриманою від органу доходів і зборів, у разі необхідності приймає рішення про віднесення до нового класу професійного ризику виробництва юридичної особи (відокремленого підрозділу) або фізичної особи-підприємця та не пізніше наступного робочого дня направляє органу Міндоходів повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва.

Для платників єдиного внеску, на яких поширюється дія Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Закон № 755) визначено, що на підставі такого повідомлення орган доходів і зборів вносить до реєстру страхувальників запис про зміну класу професійного ризику виробництва платника єдиного внеску.

Дані про зміну класу професійного ризику виробництва органом доходів і зборів передаються державному реєстратору, Пенсійному фонду України та фондам загальнообов’язкового державного соціального страхування в порядку взаємного обміну інформацією.

Виписка з Єдиного державного реєстру видається державним реєстратором юридичній особі або фізичній особі-підприємцю за їх письмовим запитом протягом двох робочих днів з дати подання цього запиту, а також у випадках, встановлених Законом № 755.

Дія Закону № 755 поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування, а також фізичних осіб - підприємців.

Для платників єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону № 755 визначено, що орган доходів і зборів вносить відповідні зміни в реєстр страхувальників та не пізніше наступного робочого дня безоплатно надсилає (вручає) платнику єдиного внеску нове повідомлення за формою № 2-ЄСВ з приміткою «Зміни».

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»