• Посилання скопійовано

Довідку за ф. №3-ЄСВ формують, лише якщо не має заборгованості зі сплати ЄСВ

Податківці нагадують, що довідка за формою №3– ЄСВ формується, якщо після проведення позапланової документальної перевірки платника встановлено відсутність заборгованості зі сплати єдиного соцвнеску

Довідку за ф. №3-ЄСВ формують, лише якщо не має заборгованості зі сплати ЄСВ

ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві доводить до відома платників податків, що довідка про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою № 3-ЄСВ, наведеною у додатку 3 до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів України від 09.09.2013р. № 458, видається органом доходів та зборів у зв’язку з прийняттям рішення про ліквідацію, реорганізацію юридичної особи, припинення підприємницької діяльності фізичною особою таким юридичним або фізичним особам – підприємцям за місцем їх обліку.

Підставою для проведення органами доходів і зборів контрольно-перевірочних процедур щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску у зв’язку з ліквідацією як юридичних, так і фізичних осіб є отримання від держреєстратора відповідних відомостей.

Пунктом 3 розділу IV Порядку № 458 визначено, що після проведення позапланової документальної перевірки платника єдиного внеску, здійснення ним розрахунків, орган доходів і зборів складає довідку про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою №3-ЄСВ. При цьому у разі отримання від держреєстратора повідомлення про проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи шляхом її ліквідації або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця орган доходів і зборів у місячний строк з дати надходження такого повідомлення має надіслати державному реєстратору довідку за формою № 3 – ЄСВ (додаток 3) або повідомлення № 5 – ЄСВ (додаток 5).

Довідка за формою №3– ЄСВ формується, якщо після проведення позапланової документальної перевірки платника встановлено відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Джерело: ДПІ у Подільському районі м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»