• Посилання скопійовано

У платіжці на сплату ЄСВ код бюджетної класифікації не вказується

Податківці роз'яснили, як у платіжному дорученні під час сплати єдиного соцвнеску заповнюється реквізит «Отримувач»

У платіжці на сплату ЄСВ код бюджетної класифікації не вказується

Міндоходів в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (підкатегорія 301.06) роз'яснило наступне.

Відповідно до п. 15 додатка 8 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. № 22, при заповненні реквізита «Отримувач» зазначаються найменування отримувача, що відповідає найменуванню отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів та відбитка печатки, або його скорочене найменування, яке відповідає зареєстрованому в установчих документах.

Під час сплати платежів до бюджету зазначаються:

- найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів,

- найменування території,

- код бюджетної класифікації.

 Зазначений порядок розповсюджується і на платників єдиного соціального внеску. При цьому, у разі оформлення платіжних доручень щодо сплати ЄСВ код бюджетної класифікації в полі «Отримувач» не вказується.

На підставі: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»