• Посилання скопійовано

Податкові доходи нараховуються з моменту реєстрації прав на нерухомість

Сума попередньої оплати та авансів, отримана в рахунок оплати товарів, виконаних робіт, наданих послуг, не враховується для визначення об’єкта оподаткування

Податкові доходи нараховуються з моменту реєстрації прав на нерухомість

ДПСУ роз'яснило, що при отриманні підприємством попередньої оплати або авансів за майнові права чи нерухомість доходи не нараховуються.

Згідно з п. 137.1 ст. 137 ПКУ дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар. Дохід від надання послуг та виконання робіт визнається за датою складення акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства. Датою отримання інших доходів є дата їх виникнення згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

Якщо договір про відчуження майна підлягає державній реєстрації, право власності у набувача виникає з моменту такої реєстрації.

Отож враховуючи, що згідно з чинним законодавством та умовами наданого договору купівлі-продажу майнових прав право володіти, користуватися та розпоряджатися нерухомістю замовник набуває з моменту оформлення права власності на таку нерухомість, підприємство повинно відображати податкові доходи та витрати в тому періоді, коли відбувається реєстрація права власності на нерухомість у відповідних державних органах незалежно від дати передачі майнових прав на нерухомість (Лист ДПСУ від 04.02.2013 р. №1681/6/15-5216).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»