• Посилання скопійовано

Переплатили ЄСВ: як заповнити графу 4 довідки - розрахунку?

Податківці роз'яснили, яка сума переплати ЄСВ зазначається страхувальником в графі 4 при заповненні довідки-розрахунку

Переплатили ЄСВ: як заповнити графу 4 довідки - розрахунку?

Платники єдиного соцвнеску, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини 1 ст. 4 Закону про ЄСВ, зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця. 

Згідно абзацу другого частини 8 ст. 9 Закону про ЄСВ платники - роботодавці під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується ЄСВ, одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати ЄСВ у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі).

 Таким чином, при заповненні страхувальником довідки-розрахунку до Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454у графі 4 «Переплата єдиного внеску» зазначається сума переплати ЄВ без урахування авансових платежів до органів доходів і зборів, тобто платежів, здійснених до дня отримання коштів в установах банків у поточному звітному періоді за цей звітний період.

Інформаційно-довідковий ресурс "ЗіР" (категорія 301.10)

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»