• Посилання скопійовано

Заповнюємо «платіжки» при поверненні ЄСВ

Податківці надали приклад заповнення поля «Призначення платежу» розрахункового документа

У разі заповнення поля «Призначення платежу» розрахункового документа слід керуватися Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру сплачених коштів, що затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 р. №609.

Аби уникнути помилок при заповненні цього поля – наведемо приклад його заповнення. Так, при поверненні платнику (підприємство «Філадельфія», що має код за ЄДРПОУ 20120550) помилково сплачених коштів єдиного внеску на підставі розрахункових документів територіальних органів Міндоходів поле «Призначення платежу» заповнюється наступним чином:

*

;107

;20120550

;повернення помилково сплачених коштів єдиного внеску

;

;

;

1

2

3

4

5

6

7

1 - службовий код («*»);

2 - код виду сплати («107» - повернення сум податків і зборів, помилково або надміру зарахованих до бюджету / єдиного внеску);

3 - код за ЄДРПОУ платника, якому здійснено повернення (підприємство «Філадельфія», що має код за ЄДРПОУ 20120550);

4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;

5 - не заповнюється;

6 - не заповнюється;

7 - не заповнюється.

Пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками при заповненні полів не допускаються.

Якщо ж платник заповнює поле «Призначення платежу» з порушенням вимог, визначених у вищезгаданому Порядку, документ на переказ береться до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов'язання (код виду сплати «101»).

 

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»