• Посилання скопійовано

Врегульовано механізм призначення соцвиплат за фактичним місцем проживання

Мінсоцполітики повідомляє про забезпечення виплат державних соціальних допомог особам, які переселилися з районів проведення АТО або продовжують там проживати

Врегульовано механізм призначення соцвиплат за фактичним місцем проживання

Міністерство соціальної політики України врегулювало механізм призначення (продовження) виплат державних соціальних допомог за фактичним місцем проживання (перебування):

- сім’ям з дітьми,

- малозабезпеченим сім’ям,

- інвалідам з дитинства,

- дітям-інвалідам,

- тимчасової державної допомоги особам, які переселилися з районів проведення АТО або продовжують там проживати.

Допомоги призначаються органами соціального захисту населення за місцем проживання (перебування) особи.

1. Для осіб, які вперше звертаються за призначенням різних видів допомог надаються документи відповідно до норм чинного законодавства. З повним переліком необхідних документів для різних видів державних соціальних допомог можна ознайомитися в органах соціального захисту населення.

2. Особи, які звертаються до органів соціального захисту населення за продовженням виплати допомог надають (за наявності):

- паспорт;

- довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру.

Органи соціального захисту населення продовжують виплату допомоги за електронною особовою справою.

3. Особи, які залишилися проживати в містах та районах проведення антитерористичної операції мають можливість звернутися за продовженням (призначенням) виплати допомоги до органів соціального захисту населення в містах та районах, в яких не проходить АТО.

Допомоги продовжуються на підставі даних електронної особової справи.

Контроль за подвійними виплатами та за цільовим використанням коштів державного бюджету здійснюється органами соціального захисту населення за місцем проживання особи в зоні АТО та органом соціального захисту населення, який здійснив виплату допомоги.

4. У разі неможливості подання одержувачем документів про доходи та майновий стан своєї сім’ї, при зверненні за призначенням соціальної допомоги, яка надається із врахуванням сукупного доходу сім’ї, одержувачі особисто вносять зазначені дані до Декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів державних соціальних допомог.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»