• Посилання скопійовано

Кабмін про умови виїзду дітей із зони АТО за кордон на оздоровлення

Внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України

Кабмін про умови виїзду дітей із зони АТО за кордон на оздоровлення

Кабмін постановою від 16.10.2014 р. №534 вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. 

Змінами уточнено, що виїзд з України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які не досягли 16-річного віку, зокрема тих, що проживають (перебувають) у районах проведення АТО, попередньо повинен бути погоджений із службою у справах дітей відповідної місцевої держадміністрації або міської ради у порядку, визначеному Мінсоцполітики.

Крім цього, внесено зміни до Порядку організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення.

Відповідно до змін, погодження списку групи дітей та надання згоди на їх виїзд за кордон на відпочинок та оздоровлення здійснюються за місцем проживання дітей Міністерством освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, відповідними структурними підрозділами з питань сім'ї, молоді та спорту обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій. Обласні структурні підрозділи із зони АТО участі у цьому процесі не беруть.

Якщо до складу групи входять діти, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з різних регіонів України та діти з районів проведення АТО, погодження списків груп таких дітей і надання згоди на їх виїзд за кордон на відпочинок та оздоровлення здійснює Мінсоцполітики.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»