• Посилання скопійовано

Термін оформлення декларацій на податкову знижку завершується 31 грудня

Право на отримання податкової знижки мають лише громадяни України

Термін оформлення декларацій на податкову знижку завершується 31 грудня

Спеціалісти Голосіївської податкової інспекції нагадують, що право на отримання податкової знижки по витратах 2013 року платник податку може  використати до 31 грудня 2014 року включно. На наступні звітні періоди право на отримання податкової знижки не переноситься.

Відзначаємо, що кошти, які підлягають поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2013 рік, зараховуються на його банківський рахунок протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

Перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки визначений п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України. Для реалізації права на податкову знижку платнику податку необхідно заповнити та подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан та доходи і додаток до неї, ксерокопії  паспорта, ідентифікаційного номера, договору про надання певного виду послуг, розрахункових документів, які підтверджують понесені витрати, довідку з місця роботи про річну заробітну плату. 

Нагадуємо, що податкова знижка може бути нарахована резиденту, тобто громадянину України,  який офіційно працює, отримує заробітну плату та сплачує податки. Якщо громадянин є виключно суб’єктом підприємницької діяльності, або особою, яка займається незалежною професійною діяльністю (самозайнятою особою) –  скористатися податковою знижкою йому не вдасться, оскільки він не отримує такого виду доходу, як заробітна плата. Також не отримають відшкодування громадяни, які одержують виключно доходи, відмінні від заробітної плати.

Витрати, які дозволені до включення до податкової знижки це: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення; суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій; суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; суми коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу; суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Нагадуємо, що подати декларацію можна у Центрах обслуговування платників. У Голосіївському районі він розташований у стінах районної Державної податкової інспекції, що знаходиться за адресою: вул.Жилянська,23. За більш детальною інформацією звертайтеся у відділ консультації за тел.: 591-61-77.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»