• Посилання скопійовано

До закінчення АТО єдиний соцвнесок підлягає сплаті

Заява про звільнення від сплати ЄСВ подається не пізніше 30 календарних днів, наступних за днем закінчення АТО, та за наявності переліку територій, де проводилася АТО, затвердженого Кабміном

До закінчення АТО єдиний соцвнесок підлягає сплаті

ДФС у Донецькій області нагадує, що платники ЄСВ, які перебувають на обліку в контролюючих органах, розташованих в зоні АТО,  можуть подати до контролюючого органу за основним місцем обліку або за місцем їх тимчасового проживання заяву (у довільній формі) щодо звільнення їх від обов’язків сплати єдиного соцвнеску та подання звітності на період АТО.

Таку заяву можна подати не пізніше 30 календарних днів, наступних за днем її закінчення та за наявності переліку територій, де проводилася АТО, затвердженого Кабміном.

Нагадаємо, що цей перелік було затверджено розпорядженням КМУ від 30.10.2014 р. № 1053-р. Проте незабаром, розпорядженням від 05.11.2014 р. № 1079-р, Кабмін скасував дію свого рішення. Таким чином, на даний час немає чітко визначеного переліку меж зони АТО.

З огляду на це, регіональні податківці роблять висновок, що до закінчення АТО єдиний соцвнесок підлягає сплаті.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»