• Посилання скопійовано

Уряд наполягає на поступовому зменшенні ЄСВ із 41% до 15%

Для того аби «витягнути з тіні» заробітні плати, Уряд пропонує поетапно зменшити ставку єдиного соціального внеску із 41% до 15%

Уряд наполягає на поступовому зменшенні ЄСВ із 41% до 15%

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Моя ідея - зразу поставити 15%. Але наші міжнародні кредитори зазначають про надто великий ризик, що поставимо 15%, а з тіні зразу зарплати не вийдуть, і ми можемо просто втратити значну дохідну базу», - сказав він.

При цьому, підкреслив Глава Уряду, необхідно разом із Національним банком України обмежити обіг тіньової готівки, «яка частково йде на корупцію і виплачується як заробітні платні»: «Ми хочемо вибити у тіньового бізнесу інтерес, щоби через різного роду схеми платити зарплати. Їм повинно бути вигідніше заплатити податок, ніж через тінь зняти готівку і заплатити в конверті заробітну платню».

Арсеній Яценюк підкреслив, що в програмі діяльності Уряду передбачене скорочення витрат державного апарату і державного сектору: «Ми зобов'язані протягом двох років на 10% скоротити витрати державного сектору».

Для цього до Парламенту Уряд до кінця року внесе проект державного бюджету разом із загальним пакетом податкового законодавства.

Уряд за його словами, пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9: «Низку податків ліквідовуємо, низку податків зливаємо».

«Ми переводимо систему бухгалтерського і податкового обліку на рейки міжнародних стандартів і уніфікуємо фінансову і податкову звітність. Там будуть максимум п’ять відмінностей, сьогодні їх понад 40. Ми будемо йти по шляху дальшого подолання цих відмінностей», - повідомив Глава Уряду.

Щодо малого і середнього бізнесу, Уряд пропонує вдвічі зменшити ставку єдиного податку і на два роки перестати перевіряти малий і середній бізнес.

Арсеній Яценюк також виніс на розгляд Парламенту рішення щодо так званого податкового компромісу, або так званої нульової декларації: «Якщо ми хочемо жити по-європейськи, кожен повинен задекларувати свої доходи і витрати. Давайте почнемо з чистого листа. Всі покажуть, які кошти й активи мають. А після цього ми повинні перейти до загального декларування доходів, як у країнах Європейського Союзу і Сполучених Штатах. Хто заробив, той платить податки. Кому потрібна допомога від держави, той отримає пільги і субсидії. Це принцип соціальної і фінансової справедливості».

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»