• Посилання скопійовано

Банки можуть не перевіряти сплату 1/3 ЄСВ

ДФСУ просить банки не перевіряти дотримання норм щодо сплати ЄСВ в розмірі 1/3 від суми коштів для виплати зарплати (до внесення відповідних змін)

Банки можуть не перевіряти сплату 1/3 ЄСВ

ДФСУ у листі від 29.01.2015 р. №1787/5/99-99-17-03-01-16 наголосила: просить банки до моменту приведення Порядку № 453 у відповідність до законодавства не перевіряти 1/3 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в розрахункових документах.

При цьому платник повинен одночасно подавати розрахункові документи про перерахування коштів для сплати відповідних сум єдиного внеску або документи, що підтверджують фактичну сплату таких сум.

Як відомо, банки приймають від платників ЄСВ грошові чеки, платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу коштів для виплати зарплати та здійснюють видачу зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником ЄСВ розрахункових документів про перерахування коштів для сплати сум ЄСВ.

Суми, сплачені за цими документами, повинні становити не менш ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в грошових чеках, платіжних дорученнях та інших розрахункових документах.

Якщо в розрахункових документах або документах на переказ готівки сума ЄСВ менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати, банки приймають грошові чеки та/або платіжні доручення та/або інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати зарплати разом з оригіналом довідки-розрахунку, погодженим з органом доходів і зборів за місцем взяття на облік платника ЄСВ.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»