• Посилання скопійовано

Лікарняний лист чорнобильцям 4 категорії видається на загальних підставах

Листки непрацездатності по вагітності та пологах особам, віднесеним до 4 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, видаються на загальних підставах

Лікарняний лист чорнобильцям 4 категорії видається на загальних підставах

Департамент охорони здоров’я Київської облдержадміністрації разом із Виконавчою дирекцією Київського обласного відділення Фонду соцстраху з тимчасової втрати працездатності у листі від 22.01.2015 р. № 1-36-187, № 138/07-21 повідомили, що листки непрацездатності по вагітності і пологах особам, віднесеним до 4 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, видаються на загальних підставах, тобто тривалістю 70 календарних днів до родів та 56 календарних днів після родів.

Це пов'язано з тим, що у Законі України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 28.02.91 № 796, скасовано норму статті 23, а саме: компенсації та пільги громадянам, віднесеним до 4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відпустки по вагітності і родах надаються жінкам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тривалістю 90 календарних днів до родів та 90 календарних днів після родів. Для видачі листка, непрацездатності, застраховані особи надають копію посвідчення або іншого документу, що підтверджує право на пільги.

Тобто для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, таким документом є копія посвідчення потерпілого від Чорнобильської катастрофи певної категорії, в якому зазначено, що пред'явник посвідчення має право на пільги і компенсації, встановлені Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»