• Посилання скопійовано

Уряд готовий переглянути критерії зниження єдиного соцвнеску

Кабмін готовий переглянути законопроект у рамках загального пакету законів за програмою реформ

Уряд готовий переглянути критерії зниження єдиного соцвнеску

Кабінет міністрів України готовий переглянути прийняте раніше рішення про критерії зниження ставок єдиного соціального внеску (ЄСВ) для роботодавців і має намір закріпити нову, вдосконалену модель стягування ЄСВ окремим законом.

Про це заявив під час розширеного засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Впровадження формули, яка мала стимулювати до детінізації зарплат, була запропонована парламентською коаліцією і стала умовою голосування за весь пакет запропонованих урядом змін, - сказав Яценюк. – Проте, на великий жаль, наші партнери по парламенту запропонували модель, яка не працює. І це я говорю до того, щоб всі розуміли ступінь відповідальності. Водночас, ми, як уряд, готові переглянути законопроект, і він буде поданий у рамках загального пакету законів за програмою реформ, і дати можливість вивести з тіні і стимулювати до того, що чим більше зарплату платиш, тим менше податку вносиш до держбюджету».

Яценюк зазначив, що «не всі експерименти, які пропонуються, є ефективними».

Як повідомлялось, раніше очільник уряду відзначав, що прийнятий парламентом наприкінці грудня 2014 року принцип і механізм стягування єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, як ключового податку на фонд заробітної плати у країні і основного джерела доходів Пенсійного фонду, може бути переглянуто після детального аналізу.

Закон «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування і легалізацію фонду оплати праці» передбачає зменшення сплати єдиного соціального внеску з нині чинної ставки 41% до 16,4%. Ключовими умовами для такого зниження ставки для роботодавців - платників податків мають стати: збільшення фонду оплати праці на 30%, встановлення середньої зарплати у розмірі не менше трьох мінімальних (понад 3 600 грн) і виконання умов з подальшої детінізації зарплат.

Водночас голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна відзначила, що таке рішення торкнеться не більш як 10% українських підприємств. Ляпіна не виключила, що критерії зниження ЄСВ можуть бути переглянуті вже за результатами 1-го кварталу 2015 року.

 

На підставі: УНІАН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»