• Посилання скопійовано

Для деяких самозайнятих осіб у сфері послуг рекомендують відмінити ЄСВ

Поступила пропозиція прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення держпідтримки підприємницької діяльності самозайнятих осіб у сфері послуг

Для деяких самозайнятих осіб у сфері послуг рекомендують відмінити ЄСВ

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки підприємницької діяльності самозайнятих осіб у сфері послуг

Під час обговорення членами Комітету було констатовано: в Україні гостро постала проблема безробіття, що особливо поширена серед жінок віком від 40 років. Таким чином, сформувалася окрема категорія громадян, яка вимушено неофіційно зайнята у сфері обслуговування і фактично лишається поза законом та опікою держави. Відтак, такі громадяни України позбавлені соціального захисту та не мають жодних гарантій на випадок втрати працездатності.

Сприяти вирішенню зазначеної проблеми покликаний законопроект за реєстр.№1424. Документ спрямований на запровадження економічно стимулюючого механізму для самозайнятих фізичних осіб для здійснення підприємницької діяльності у сфері послуг.

Згідно із законопроектом, передбачається: виключити із категорії платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування самозайнятих осіб, які зареєстровані безробітними, провадять підприємницьку діяльність у сфері послуг та взяті на облік в органі доходів і зборів, якщо обсяг доходу, отриманого ними впродовж календарного року, не перевищує 100 000 гривень. Крім того, відповідно до документу, зазначеним особам надаватиметься право брати добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та зараховувати стаж їх підприємницької діяльності до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком.

Прийняття законопроекту дозволить розкрити стимулюючий потенціал національної системи зайнятості, скоротити безробіття і створити нові робочі місця за рахунок заохочення підприємницької активності і самозайнятості громадян у сфері послуг.

За результатами розгляду законопроекту члени Комітету прийняли рішення рекомендувати прийняти його за основу.

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»