• Посилання скопійовано

Як зменшити сплату ЄСВ?

Скористатися нормою щодо застосування ставки ЄСВ з коефіцієнтом 0,4 можуть лише ті страхувальники, які одночасно виконують 4 умови

Як зменшити сплату ЄСВ?

З 1 січня 2015 року єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується на зарплату та винагороди за цивільно-правовими договорами за зниженою ставкою, що визначається  множенням звичайної ставки на коефіцієнт 0,4.

Розраховувати на пільгову ставку можуть працедавці будь-якого статусу - як юридичні, так і фізичні особи. Однак, скористатися нормою щодо застосування ставки ЄСВ з коефіцієнтом 0,4 можуть лише ті страхувальники, які одночасно виконують  такі  чотири умови:

- загальна база нарахування єдиного внеску в складі зарплати та/або винагород за цивільно-правовими договорами як мінімум у 2,5 рази перевищує загальну середньомісячну базу нарахування єдиного внеску за 2014 рік;

- середня зарплата на підприємстві збільшилась мінімум на 30 %  порівняно із середньою зарплатою за 2014 рік;

- середня заробітна плата на підприємстві складе не менше трьох мінімальних зарплат (у 2015 році – 3 654 грн.);

- середній платіж на одну застраховану особу після  застосування коефіцієнта становитиме не менше 700 грн.

Отже, лише за виконання всіх названих вимог діє зменшена на 60 % ставка нарахувань і для зарплати, і для винагород за цивільно - правовими договорами.

З 01 січня 2016 року цей коефіцієнт складе 0,6.

Дана норма передбачена Законом України від 28.12.2014 року № 77-VII  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Реквізити розрахункових рахунків по сплаті єдиного соціального внеску у м. Києві розміщено на суб-сайті ГУ ДФС у м. Києві у розділі «Бюджетні рахунки».

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»