• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про необхідність доопрацювання законопроекту по ЄСВ

Мінсоцполітики вважає, що окремі положення законопроекту, яким вносяться зміни до Закону України про ЄСВ, необхідно доопрацювати

Мінсоцполітики про необхідність доопрацювання законопроекту по ЄСВ

Мінсоцполітики у листі від 12.03.2015 р. № 264/13/84-15 заявило про необхідність доопрацювання окремих положень законопроекту, яким вносяться зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у частині удосконалення порядку нарахування та сплати ЄСВ в розмірі не менше ніж мінімальний страховий внесок (за умови відпрацювання повного календарного місяця).

Крім того, законопроектом передбачається виключення ряду норм законів, які встановлюють санкції за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору та інші порушення у сфері трудових відносин.

Допуск до роботи працівника без оформлення трудових відносин, без сплати за нього єдиного соціального внеску повністю позбавляють працівника соціального захисту. Так, під час розслідування нещасних випадків, що сталися із працівниками, які фактично виконували роботу, однак їх відносини з роботодавцем не були оформлені, страхові експерти з охорони праці змушені заперечувати факт визнання таких випадків страховим, оскільки за такого потерпілого не сплачувалися страхові внески. Потерпіли, які мають тяжкі наслідки травм на виробництві, сім’ї загиблих на виробництві стають заручниками безвідповідального ставлення роботодавця до соціального захисту своїх працівників. Норми, які встановлюють санкції за використання найманої праці без офіційного оформлення дійсно будуть сприяти соціальному захисту працівників та членів їх сімей.

Крім цього, Мінсоцполітики вважає, що питання зменшення фіскального тиску на малий та середній бізнес, зокрема, зменшення чи виключення санкцій за порушення у сфері трудових відносин, повинно бути вирішено відповідними законами щодо зменшення такого тиску, а не через уникнення відповідальності за порушення трудового законодавства.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»