• Посилання скопійовано

Податківці нагадали про нові штрафи за порушення порядку сплати ЄСВ

До платників, які допустили порушення у період з 01.01.2015, за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ застосовується штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум

Податківці нагадали про нові штрафи за порушення порядку сплати ЄСВ

ДФСУ у листі від 23.01.2015 р. № 2032/7/99-99-17-03-01-17 нагадала про зміни до порядку застосування штрафних санкцій за порушення законодавства про соціальне страхування з 1 січня 2015 року. 

Отож, якщо за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладався штраф у розмірі 10 % своєчасно не сплачених сум, то у зв'язку зі змінами за таке порушення буде накладатися штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум.

Тобто до платників, які допустили такі порушення у період до 31.12.2014 включно (дата зобов'язання (недоїмка) припадає на період до 31.12.2014 включно), за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ до платників застосовується штраф у розмірі 10 % своєчасно не сплачених сум.

До платників, які допустили такі порушення у період з 01.01.2015 (дата зобов'язання (недоїмка) припадає па період 2015 року), за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до платників застосовується штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Також додано нову штрафну санкцію за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, відтепер фіскальний орган за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою фірмою звітності з єдиного внеску накладає штраф в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою.

Ті самі дії, вчинені платником єдиного внеску, до якого протягом календарного року було застосовано штраф за таке порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»