• Посилання скопійовано

Донарахування єдиного внеску за попередні періоди тягне за собою накладення штрафу

ДФСУ нагадала про відповідальність страхувальників, за несвоєчасне нарахування ЄСВ до розміру мінімальної заробітної плати

Донарахування єдиного внеску за попередні періоди тягне за собою накладення штрафу

ДФСУ у листі від 18.06.2015 р. № 22001/7/99-99-17-03-01-17 нагадує: якщо єдиний внесок до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, своєчасно не нараховано, виникає необхідність зробити таке донарахування та відобразити у додатку 4 звіту «Про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб.

Донарахування до мінімальної заробітної плати у Додатку 4 передбачено рядками 6.1.1, 6.1.2, 6.1.3 та 6.1.8, з зазначенням змісту помилки, періодом помилки та виду виплат (за наявності декількох помилок – описується кожна помилка).

За донарахування фіскальним органом або платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску тягне за собою накладення штрафу у розмірі 10 % за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого єдиного внеску. Підставою для прийняття такого рішення є акт фіскального органу.

Водночас, посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичні особи-підприсмці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, несуть відповідальність за порушення порядку нарахування єдиного внеску.

Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке правопорушення, тягнуть за собою накладення штрафу від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Отже, страхувальник, який своєчасно не нарахував єдиний внесок до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, несе фінансову та адміністративну відповідальність відповідно до чинного законодавства

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»