• Посилання скопійовано

Чорнобильці мають право самостійно обрати, які саме пільги отримувати

Пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України

Чорнобильці мають право самостійно обрати, які саме пільги отримувати

Мінсоцполітики у листі від 13.02.2015 р. №1832/0/14-15/20 звертає увагу, що пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України.

Якщо громадянинин відмовиться від такого права, вважаться за доцільне здійснювати компенсаційні виплати та надавати пільги згідно із Законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації.

До основних пільг та компенсацій у разі вибору пільговиком Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», належать такі:

- 50-процентна знижка плати за користування житлом, комунальними послугами у межах середніх норм споживання, передбачених законом, телефоном;

- грошова компенсація вартості продуктів харчування;

- позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками;

- щорічна допомога на оздоровлення.

Також Мінсоцполітики зазначило, що норми Закону №76-VIII не передбачають вилучення посвідчень у пільгових категорій населення.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»