• Посилання скопійовано

Підвищення соцстандартів: що буде в 2015 і чого чекати в 2016?

Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів, що мінімальна пенсія з 1 вересня становитиме 1074 грн, мінімальна зарплата - 1378 грн. А в 2016 році підвищення соцстандартів буде в два етапи

Вчора Верховна Рада ухвалила урядовий проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", який, серед іншого, передбачає підвищення мінімальних соціальних стандартів. Докладніше про це тут >>>

Виступаючи з парламентської трибуни, Міністр соціальної політики Павло Розенко наголосив, що це лише перший крок до підвищення соціальних стандартів. 

Відповідно до ухвалених змін, з 1 вересня 2015 року всі соціальні стандарти зростуть у середньому на 13% (див. інфографіку нижче). Загалом же, внаслідок збільшення прожиткового мінімуму, зростуть понад 80 видів соціальних виплат, допомог, компенсацій, стипендій тощо для більш ніж 12,5 мільйонів громадян.

За словами Міністра, Державний бюджет на 2016 рік буде ще більш соціальним. Зокрема, у ньому передбачаються кошти для підвищення соціальних стандартів двічі протягом року. 

"Державний бюджет на 2016 рік буде так само передбачати збільшення соціальних стандартів. Видатки в 2016 році на соціальну сферу, на соціальну політику будуть також зростати. В 2016 році підвищення соціальних стандартів буде проводитися двічі", - сказав Розенко.

Він підкреслив, що підвищення мінімальних зарплат, пенсій та інших соціальних виплат у цьому році стало можливим завдяки спільній роботі коаліції і уряду, "адже без тих законів, які приймала коаліція і вся Верховна Рада протягом року, про це підвищення соцстандартів годі було й думати".

Розенко зауважив, що підвищення соцстандартів відчують близько 12,5 млн українців, при цьому буде збільшено понад 80 виплат соціальної допомоги.

Урядовець підкреслив, що „ті 10 мільярдів гривень, які вчора додатково були введені в державний бюджет, мають не емісійний і не інфляційний характер”.

"Тобто ці кошти матимуть абсолютно позитивне значення і для економіки України, адже ці 10 мільярдів не будуть виведені в офшори, не будуть розподілені по різних тіньових схемах, а прийдуть через закупівлю товарів і послуг в українську економіку. Це додатковий ресурс, який економіка отримає буквально найближчим часом", - наголосив Розенко.

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»