• Посилання скопійовано

Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі ЄСВ зазнає змін

Мінсоцполітики оприлюднило проекту постанови Кабміну „Про внесення змін до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”

Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі ЄСВ зазнає змін

Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови Кабміну  „Про внесення змін до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

З прийняттям Закону № 534 право на додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню поширилось на одного з батьків або особу, яка їх замінює і має на утриманні дитину віком до 6-ти років (раніше − двох і більше дітей), що потребує внесення відповідних змін до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Законом № 77 частину п’яту статті 8 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”  доповнено нормою, яка передбачає, що у разі, якщо база нарахування єдиного внеску (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Прийняття Закону № 77 унеможливлює застосування Порядку в його діючій редакції для визначення розміру компенсації єдиного внеску за працівника, розмір заробітної плати якого менший за мінімальний, а отже, потребує нового механізму визначення суми компенсації для такого випадку.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту акта приймаються протягом 10 днів з дня оприлюднення проекту за наступною адресою: Міністерство соціальної політики України, 01006, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua; факс/тел.: 289-00-98.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»