• Посилання скопійовано

Неповний робочий час та мінімальна зарплата: як нараховувати ЄСВ?

ДФСУ роз'яснила нюанси нарахування ЄСВ працівникам, які працюють за основним місцем роботи на неповну тарифну ставку та отримують за відпрацьований час мінімальну зарплату

Неповний робочий час та мінімальна зарплата: як нараховувати ЄСВ?

У листі від 02.10.2015 р. № 20928/6/99-99-17-03-03-15 фахівці ДФС нагадують: якщо база нарахування ЄСВ (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної зарплати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати та ставки єдиного соцвнеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Працівникам, які працюють за основним місцем роботи на неповну тарифну ставку та отримують заробітну плату за відпрацьований час, яка не перевищує розміру мінімальної, підприємство має нарахувати ЄСВ виходячи з законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на місяць (наприклад, з 1 вересня - 1378,00 гривень).

При цьому утримання єдиного внеску із заробітної плати (доходу) найманого працівника здійснюється із фактично нарахованої заробітної плати (доходу).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»