• Посилання скопійовано

Добровільна участь в системі соцстрахування: які ставки ЄСВ?

Податківці нагадали, хто має право брати участь добровільній системі загальнообов’язкового державного соцстрахування та які ставки ЄСВ при цьому встановлено

Добровільна участь в системі соцстрахування: які ставки ЄСВ?

ДПІ у Печерському районі м. Києва нагадує, що у разі участі фізичної особи – підприємця у добровільній системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, ЄСВ встановлюється у розмірі: 

  • 36,6 % - у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням;
  • 36,21 %- від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності;
  • 38,11% - за всіма видами (пенсійним, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності).

При цьому, сума ЄСВ не може бути більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ, встановленої Законом № 2464, та не менше за розмір мінімального страхового внеску за місяць (для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування - за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

Окрім того, у цьому ж роз'ясненні податківці зазначили, що підприємець може безоплатно отримати довідку про наявність або відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ в органах ДФС, а в органах ПФУ — довідку про інформацію, що міститься в її персональній обліковій картці в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру. Довідка видається на підставі поданої заяви платника.

Джерело: ДПІ у Печерському районі м.Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»