• Посилання скопійовано

Донарахування ЄСВ у зв'язку зі зміною зарплати з 1 вересня: штрафів не буде!

За період з 1 вересня 2015 року платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум ЄСВ та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року

Донарахування ЄСВ у зв'язку зі зміною зарплати з 1 вересня: штрафів не буде!

ДФСУ у листі від 27.10.2015 р. №3947/7/99-99-17-13-01-17 зазначила: якщо підприємством за період з 1 вересня 2015 року нараховано ЄСВ виходячи з мінімальної зарплати, що становила 1 218 грн, потрібно здійснити донарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної заробітної плати, що становить з 1 вересня 2015 року 1 378 гривень.

Також необхідно провести перерахунок максимальної величини бази нарахування при розрахунку ЄСВ на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, оплати відпускних, період яких більше одного місяця, та нарахування проводились до 01.09.2015.

Отже, за період з 1 вересня 2015 року платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум єдиного внеску та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року.

У разі здійснення платниками перерахунку єдиного внеску, пов’язаного із зміною розміру мінімальної заробітної плати та розміру максимальної величини, з якої справляється ЄСВ, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску фіскальним органом не застосовуються.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»