• Посилання скопійовано

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує мінімальної зарплати: роз'яснюють податківці

Податківці нагадали, як розраховувати ЄСВ, якщо база нарахування не перевищує розміру мінімальної заробітної плати

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує мінімальної зарплати: роз'яснюють податківці

У листі від 29.10.2015 р. №23026/6/99-99-17-03-07-15 податківці нагадали: якщо база нарахування ЄСВ (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки ЄСВ, встановленої для відповідної категорії платника.

Умовою для застосування цієї норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць, тобто якщо початок трудових відносин збігається з першим числом місяця та відсутній факт звільнення застрахованої особи в звітному періоді.

Проте ця норма застосовується і якщо працівника прийнято на основне місце роботи в перший робочий день місяця, який не збігається з першим числом календарного місяця. Оскільки такий працівник відпрацював повністю всі робочі дні в цьому місяці, підприємство нараховує ЄСВ виходячи із законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Повний перелік випадків, коли не потрібно донараховувати ЄСВ до мінімального рівня, податківці навели у своєму листі від 31.03.2015 р. № 6667/6/99-99-17-03-01-15.

Так, вони зазначили, що вимоги щодо нарахування ЄСВ не менше мінімального розміру не стосуються:

  • винагород за договорами цивільно-правового характеру;
  • зарплати з джерела не за основним місцем роботи;
  • зарплати працівника-інваліда, який працює на підприємстві, установі або в організації, де застосовується ставка 8,41 %;
  • зарплати працівників підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків та суми витрат на оплату праці встановлюється у розмірі 5,3 % бази нарахування ЄСВ;
  • зарплати працівників підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків та суми витрат на оплату праці встановлюється у розмірі 5,5 % бази нарахування ЄСВ для працюючих інвалідів;
  • працівників, яким надано відпустки без збереження заробітної плати на період проведення АТО у відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більш як сім календарних днів після прийняття рішення про припинення АТО.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»