• Посилання скопійовано

Заперечення до акта перевірки подаються протягом 5 робочих днів із дня отримання акта

У які терміни платник податків може подати заперечення на акт перевірки? Через скільки днів податковий орган має надати відповідь?

Якщо платник податків не згоден із висновками перевірки чи фактами та даними, викладеними в акті перевірки, то він має право подати свої заперечення протягом п’яти робочих днів із дня отримання акта.
Слід звернути увагу, що з прийняттям Податкового кодексу термін подання заперечень продовжено з трьох до п’яти робочих днів. При цьому відлік починається саме з дня отримання акта перевірки, а не з наступного дня.
Податковим кодексом також передбачено можливість участі платника податків у розгляді заперечень, про що він повинен зазначити в тексті заперечень. При цьому податковий орган зобов’язаний повідомити такого платника про місце і час проведення їх розгляду. Заперечення розглядаються податковим органом протягом п’яти робочих днів, що настають за днем їх отримання, і платнику податків надсилається відповідь.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»