• Посилання скопійовано

Нові правила для скаржників – платників податків

З 5 лютого діє новий Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів

Нові правила для скаржників – платників податків

З 5 лютого набрав чинності новий Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів (наказ Міністерства доходів і зборів України від 25.12.2013 №848). Він визначає процедуру оскарження платниками податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів доходів і зборів під час адміністративного оскарження.

Адміністративному оскарженню не підлягають грошові зобов’язання, самостійно визначені платником податків, та рішення органів доходів і зборів, оскаржені платником податків через суд.

Скарга подається письмово платником особисто або через свого представника чи надсилається поштою (поштовим відправленням з рекомендованим повідомленням про вручення та описом вкладення). Вона має включати інформацію, визначену п. 4.1 розділ IV Порядку. Платник може на доказ додавати до скарги розрахунки та документи. Всі копії документів повинні бути належним чином засвідчені.

Скарга підписується особою, яка її подає, або її представником, уповноваженим на це. Якщо скарга підписується представником скаржника, до неї долучається оригінал або належним чином завірена копія довіреності.

Як і раніше, для оскарження податкового повідомлення-рішення дається 10 календарних днів після отримання рішення, яке оскаржується. Тридцять календарних днів установлено для оскарження податкових зобов’язань, самостійно визначених контролюючим органом із причин, не пов’язаних із порушенням податкового законодавства.

Окрім того, після отримання рішення про повне або часткове незадоволення своєї скарги платник має право звернутися протягом 10 календарних днів зі скаргою до органу доходів і зборів вищого рівня. Водночас при поданні скарги до органу доходів і зборів вищого рівня, платник має письмово повідомити про це орган доходів і зборів, який прийняв оскаржуване рішення.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»