• Посилання скопійовано

Новий порядок оскарження податкових повідомлень-рішень - в проекті

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами»

Новий порядок оскарження податкових повідомлень-рішень - в проекті

На офіційному веб-порталі ДФСУ розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами», а також аналіз впливу цього регуляторного акта. 

На сьогодні питання оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів державної фіскальної служби під час адміністративного оскарження регулюється чинним Порядком оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів, затвердженим наказом Міндоходів від 25.12.2013 № 848.

У зв’язку із реорганізацією Міндоходів та утворенням Державної фіскальної служби України, яка є його правонаступником, виникла необхідність скасування зазначеного вище наказу  та затвердження відповідного наказу Міністерства фінансів України.

Основною метою проекту є забезпечення практичного застосування положень Податкового кодексу України щодо подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, а також  виконання  вимог Закону України від 25 грудня 2014 року №63-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу”.

Проектом наказу встановлюється процедура оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів ДФС під час адміністративного оскарження.

Зауваження та пропозиції до Проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж двох тижнів з дати оприлюднення Проекту на адресу розробника:

  • поштову – 04655, м.   Київ, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України,
  • Департамент правової роботи – appeal@sfs.gov.ua
  • до Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»