• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати вимоги обов’язкової держреєстрації договорів комерційної концесії

Держпідприємництво направило до Мін’юсту лист щодо опрацювання питань внесення змін до законодавства в частині скасування вимоги стосовно обов’язкової державної реєстрації договорів комерційної концесії

Запропоновано скасувати вимоги обов’язкової держреєстрації договорів комерційної концесії

За результатами роботи встановлено, що вказані договори на сьогодні не реєструються, оскільки відсутній сам механізм такої реєстрації, внаслідок чого існує серйозна проблема у застосуванні договору комерційної концесії суб’єктами господарювання, зокрема, в рамках правовідносин з податковими органами, а також при розгляді пов’язаних з договорами комерційної концесії справ у судах.

Разом з цим, скасування обов’язку реєстрації договорів комерційної концесії, на думку Держпідприємництва, не матиме негативного впливу на державу, оскільки не покладатиме додаткових обов’язків на її органи, не впливатиме на права та обов’язки її громадян і не призведе до витрат з державного чи місцевих бюджетів.

У зв’язку з цим, Держпідприємництво направило до Мін’юсту лист щодо опрацювання питань внесення змін до законодавства в частині скасування вимоги стосовно обов’язкової державної реєстрації договорів комерційної концесії.

Довідково: Згідно з нормами ст. 1118 Глави 76 Цивільного кодексу України  договір комерційної концесії  підлягає державній реєстрації органом, який здійснив державну реєстрацію правоволодільця. Частиною 4 вказаної статті визначено, що у відносинах з третіми особами сторони договору комерційної концесії мають право посилатися на договір комерційної концесії лише з моменту його державної реєстрації.

Порядку державної реєстрації договорів комерційної концесії законодавство не визначає.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»