• Посилання скопійовано

Податківці по-новому перевірятимуть майно, яке перебуває у податковій заставі

Міндоходів затвердило нове Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі

Податківці по-новому перевірятимуть майно, яке перебуває у податковій заставі

Міністерство доходів і зборів України наказом від 10.10.2013 р. №573 затвердило Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Метою проведення перевірки стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, є встановлення фактичної (фізичної) наявності в платника податків такого майна та документального підтвердження його руху за даними бухгалтерського та податкового обліку, що ведеться платником податків.
 
Право на проведення такої перевірки надано органам доходів і зборів в особі податкового керуючого, який повинен про перевірку повідомити заздалегідь, а безпосередньо при проведенні перевірки надати такі документи:
 
 - службове посвідчення працівника органу доходів і зборів;
 
 - копію наказу органу доходів і зборів про призначення податковим керуючим такого платника податків;
 
 - повідомлення про проведення перевірки стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, підписане керівником органу доходів і зборів та зареєстроване в такому органі доходів і зборів.
 
Перевірка може проводитись шляхом візуального контролю наявності майна і стану його збереження, а також шляхом документального підтвердження (перевірка відповідних документів бухгалтерського та податкового обліку та іншої інформації) наявності такого майна, його руху та стану збереження на момент проведення перевірки.
 
За результатами проведеної перевірки складається Акт про проведення перевірки стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі (додаток 2 до Положення), який реєструється в журналі реєстрації актів перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі (додаток 3 до Положення). Якщо платник податків не погоджується з фактами, зазначеними в акті проведеної перевірки, він може  висловити свої зауваження на окремому аркуші, що є невід'ємною частиною цього акта.
 
Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На даний час офіційно не оприлюднений.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»