• Посилання скопійовано

Подана звітність до Міндоходів підлягає перевірці

Подана звітність до Міндоходів підлягає перевірці на предмет наявності арифметичних помилок, неточностей, описок

Подана звітність до Міндоходів підлягає перевірці

Порядок проведення камеральних перевірок встановлено пп.75.1.1. ст.76 Податкового кодексу України, а також Методичними рекомендаціями з організації та проведення камеральних перевірок податкової звітності платників податків, затвердженими наказом Міндоходів  від 14.06.2013 року № 165. Слід зазначити, що дія цього документа не поширюється  на декларацію фізичної особи про майновий стан і доходи та податкову декларацію підприємця – єдинника.

Для проведення камеральної перевірки існують певні правила, зокрема:

- камеральна перевірка проводиться без спеціального рішення (наказу або розпорядження) керівника податкового органу;

- камеральна перевірка проводиться без повідомлення суб’єкта господарювання;

- камеральна перевірка проводиться на підставі поданих суб’єктом підприємницької діяльності податкових декларацій ( розрахунків) шляхом зіставлення їх показників  ( з даними програмних продуктів, результатів автоматизованого контролю податкової звітності, інформації з інших джерел, з даними з Єдиного реєстру податкових накладних і реєстрів виданих та отриманих податкових накладних);

- камеральна перевірка проводить протягом 30 календарних днів після закінчення строку, встановленого податкових кодексом України  для подання податкової звітності; протягом 20 календарних днів – якщо перевіряється декларація з ПДВ, подана СПД, що мають право на автоматичне бюджетне відшкодування  ПДВ. Проводити перевірку після закінчення зазначеного строку – незаконно;

- за результатами камеральних перевірок оформляється акт або довідка. Акт складається лише в разі виявлення порушень. За відсутності порушень складається довідка або на формі податкової звітності перевіряючий робить запис про відсутність порушень.

Довідково: за результатами електронної обробки поданої податкової звітності створюється електронне повідомлення, яке містить інформацію про виявлені розбіжності. Створене електронне повідомлення про результати перевірки направляється платнику для самостійного врахування розбіжностей при формуванні та уточненні показників податкової звітності у терміни зазначені в повідомленні. У разі виявлення фактів некоректного відображення результатів електронної обробки податкової звітності   просимо інформувати органи податкової служби за місцем реєстрації СПД, для прийняття коректного рішення щодо фактичної наявності (відсутності) порушень податкового законодавства за результатами камеральної перевірки.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»