• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили окремі питання проведення перевірок у 2015 – 2016 роках

У 2015 -2016 рр. перевірки підприємств, фізосіб - підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабміну

Податківці роз'яснили окремі питання проведення перевірок у 2015 – 2016 роках

ДФСУ у листі від 28.01.2015 р. № 2463/7/99-99-22-02-04-17 роз'яснила, що у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабміну, за заявкою госпсуб'єкта щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

При цьому таке обмеження не поширюється:

 - з 1 січня 2015 року на перевірки:

  •  госпсуб'єктів, що ввозять на митну територію України та/або виробляють та/або реалізують підакцизні товари;
  • дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати ПДФО, ЄСВ, відшкодування ПДВ;

 - з 1 липня 2015 року на перевірки платників ЄП другої і третьої (фіособи - підприємці) груп, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, за винятком платників єдиного податку, визначених пунктом 27 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс), з питань дотримання порядку застосування РРО.

Враховуючи викладене,  для визначення обсягу доходу за попередній календарний рік для госпсуб’єктів – юросіб, їх відокремлених підрозділів та представництв нерезидентів доцільно використовувати дані декларації з податку на прибуток за 2014 рік. До настання граничного терміну подання декларацій з податку на прибуток за 2014 рік можливим є використання даних декларації з податку на прибуток за відповідні звітні періоди 2014 року (у разі їх подання платником податків відповідно до п.57.1 ПКУ) або за попередній календарний рік, за який подано декларацію, в якій платником податків визначено обсяг доходу (за 2013 рік).

Для визначення обсягу доходу юросіб, які у 2014 році були платниками фіксованого с/г податку (з 01.01.2015  - платники ІV групи ЄП), можливим є застосування даних розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва, що подається  разом з відповідною податковою декларацією до 20 лютого поточного року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»