• Посилання скопійовано

Справи про порушення фінмоніторингу розглядатимуть по-новому

Мін'юст затвердив нову процедуру розгляду справ про порушення вимог законодавства у сфері фінмоніторингу

Справи про порушення фінмоніторингу розглядатимуть по-новому

Мін'юст наказом від 28.05.2015 р. №810/5 затвердив Порядок розгляду справ про порушення вимог законодавства, що регулює діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, та застосування санкцій. 

Порядком визначається процедура розгляду Мін'юстом, головними територіальними управліннями юстиції Мін'юсту в АРК, в областях, містах Києві та Севастополі справ про порушення вимог законодавства, що регулює діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, та застосування санкцій.

Дія Порядку поширюється на нотаріусів, адвокатів, адвокатські бюро та об'єднання, суб'єктів господарювання, що надають юридичні послуги (за винятком осіб, що надають послуги у рамках трудових правовідносин), державне регулювання і нагляд за якими здійснюються Мін'юстом.

Факти порушень вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу виявляються посадовими особами Мін'юсту/управлінь юстиції під час здійснення нагляду за діяльністю суб'єктів, зокрема шляхом проведення планових та позапланових перевірок.

Справа про порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу розглядається за участю суб'єкта, відносно якого розглядається справа, чи його керівника та/або представника.

Мін'юст/управління юстиції повідомляє суб'єкта про дату та час розгляду справи про порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу не пізніше ніж за 15 календарних днів до дати її розгляду.

Повідомлення про розгляд справи про порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу надсилається суб'єкту рекомендованим листом з повідомленням про вручення або доставляється нарочним з відміткою про отримання на копії повідомлення.

За результатами розгляду матеріалів справи про порушення вимог законодавства, що регулює діяльність у сфері фінансового моніторингу, Комісія Мін'юсту/управління юстиції у строк до 2-х місяців після порушення провадження у справі приймає рішення про застосування санкцій до суб'єкта або про закриття провадження у справі, яке оформлюється відповідною постановою.

Санкції до суб'єктів застосовуються Мін'юстом/управлінням юстиції протягом 6 місяців з дня виявлення порушення, але не пізніше ніж через 3 роки з дня його вчинення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»