• Посилання скопійовано

Контроль за трасфертним ціноутворенням: затверджено порядок проведення

Затверджено Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій та Порядок опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення

Контроль за трасфертним ціноутворенням: затверджено порядок проведення

Мінфін наказом від 14 серпня 2015 року № 706 затвердив:

 1) Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій

Цілями Моніторингу як складової частини податкового контролю за трансфертним ціноутворенням є:

  • встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки»;
  • виявлення потенційних ризиків трансфертного ціноутворення;
  • проведення аналізу ризиків заниження платником податків податкових зобов'язань;
  • забезпечення контролю за своєчасністю та повнотою подання звітів про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення.

Моніторинг здійснюється шляхом:

  • спостереження за цінами та умовами, що застосовуються сторонами контрольованих операцій;
  • аналізу інформації про здійснені контрольовані операції, звітів про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення;
  • аналізу інформаційних джерел, що містять інформацію та відомості про господарську діяльність платників податків та/або необхідні для встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки».

2) Порядок опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворенняякий  визначає послідовність дій контролюючих органів та платників податків при організації та проведенні опитування для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки».

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" № 77 (06.10.2015).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»