• Посилання скопійовано

Як перевірятимуть суб’єктів первинного фінансового моніторингу

Мін'юст встановив Критерії, за якими оцінюється рівень ризику суб'єкта первинного фінансового моніторингу бути використаним з метою легалізації (відмивання) доходів

Як перевірятимуть суб’єктів первинного фінансового моніторингу

Наказом Мін'юсту від 06.10.2015 р. №1899/5 затверджено Критерії, за якими оцінюється рівень ризику суб'єкта первинного фінансового моніторингу бути використаним з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Дія цих Критеріїв поширюється на таких суб'єктів первинного фінансового моніторингу:

  • нотаріусів;
  • адвокатів;
  • адвокатські бюро та об'єднання;
  • суб'єктів господарювання, що надають юридичні послуги (за винятком осіб, що надають послуги у рамках трудових правовідносин) (далі - суб'єкти).

Ризики суб'єктів бути використаними з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення оцінюються за такими критеріями:

  • строк здійснення професійної (господарської) діяльності;
  • наявність фактів порушень законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі - сфера фінансового моніторингу);
  • наявність інформації щодо задіяння суб'єктів у фінансових операціях.

За результатами оцінювання суб'єкти можуть належати до низького, середнього або високого рівня ризику, бути використаними з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Суб'єкти, що мають низький рівень ризику, перевіряються не частіше одного разу на три роки.

Суб'єкти, що мають середній рівень ризику, перевіряються не частіше одного разу на два роки.

Суб'єкти, що мають високий рівень ризику, перевіряються не частіше одного разу на рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»