• Посилання скопійовано

Коли знахідка вважається крадіжкою розповів Верховний Суд

Незаконне таємне заволодіння майном, яке фактично не вийшло з володіння власника, слід розцінювати не як привласнення знахідки, а як крадіжку

Коли знахідка вважається крадіжкою розповів Верховний Суд

Верховний Суд висловив позицію щодо кваліфікації дій особи, яка незаконно таємно заволодіває майном, що фактично не вийшло з володіння власника або особи, якій воно було ввірене, але опинилося з будь-яких причин у неналежному місці.

Так, ВС зазначив, що незаконне таємне заволодіння майном, яке фактично не вийшло з володіння власника або особи, якій було ввірене, але опинилося з будь-яких причин у неналежному місці, слід розцінювати не як привласнення знахідки, а як крадіжку чужого майна.

Такий правовий висновок зробив ВС при розгляді на засіданні Судової палати у кримінальних справах 06.03.2014 справи №5-2кс14 про перегляд судового рішення з підстав неоднакового застосування судом касаційної інстанції норми ст.185 Кримінального кодексу щодо подібних суспільно небезпечних діянь, що потягло за собою ухвалення різних за змістом судових рішень.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»