• Посилання скопійовано

Якщо термін подання декларації перенесено, то термін сплати теж переноситься - рішення ВСУ

ВСУ зробив висновок в давній суперечці щодо перенесення терміну сплати податку, якщо перенесено термін подання декларації

Якщо термін подання декларації перенесено, то термін сплати теж переноситься - рішення ВСУ

Верховный суд Украины в постановлении от 09.06.2015 г. № 21-18а15 занял следующую позицию: если последний день срока представления налоговой декларации, предусмотренный пп. 49.18.1 ПКУ, приходится на выходной или праздничный день, предельным сроком представления такой декларации является первый после него рабочий день. Поэтому начало отсчета установленного п. 57.1 ПКУ 10-дневного срока для уплаты указанного в декларации налогового обязательства связано именно с таким рабочим днем.

Таким образом, в давнем споре - "Переносится ли срок уплаты налога, если перенесен срок представления декларации?" - ВСУ встал на сторону налогоплательщика.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»