• Посилання скопійовано

Учасників АТО звільнили від сплати судового збору

Внесено зміни до Закону про судовий збір щодо звільнення від сплати судового збору учасників антитерористичних операцій та членів сімей загиблих

Учасників АТО звільнили від сплати судового збору

Законом України від 03.09.2015 р. № 670-VIII внесено зміни до Закону України "Про судовий збір", щодо звільнення від сплати судового збору учасників антитерористичних операцій та членів сімей загиблих.

Так,  судовий збір тепер також не справлятиметься за умови подання заяви про встановлення факту смерті особи, яка загинула або пропала безвісти в районах проведення воєнних дій або антитерористичних операцій.

Окрім того,  від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - за подання позовів щодо спорів, пов’язаних з наданням статусу учасника бойових дій відповідно до пунктів 1920 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто з 7 жовтня 2015 року (готується до друку в "Офіційному віснику України" № 77 (06.10.2015)).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»