• Посилання скопійовано

У 2012 році штрафи за невчасну сплату єдиного податку не застосовуються

Я — фізична особа — підприємець, здійснюю діяльність на спрощеній системі оподаткування, перша група. У липні несвоєчасно сплатив єдиний податок. Яка відповідальність передбачена за таке порушення?

Законом України від 24 травня 2012 року №4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» з 1 липня 2012 року внесено зміни до п. 7 підрозд. 10 ПКУ. Змінами передбачено, що штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році, в т.ч. до 1 липня 2012 року, порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками не застосовуються. Це обумовлено тим, що статтею 58 Конституції України передбачено, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»