• Посилання скопійовано

Відрядження віртуальні, а штрафні санкції реальні

Столичне підприємство ухилилося від сплати податків на зарплату шляхом виплати працівникам коштів на відрядження

Відрядження віртуальні, а штрафні санкції реальні

Чергове порушення трудового та податкового законодавства було виявлено фахівцями столичного управління Міндоходів під час проведення документальної позапланової виїзної перевірки, столичного підприємства «М», яке займається рекламною діяльністю.

Під час перевірки були виявлені цікаві факти діяльності рекламодавців, сім працівників підприємства отримали кошти на загальну суму понад 75 тисяч гривень, нібито на відрядження, при цьому ніяких підтверджуючих документів у підприємства не знайшлось.

Відповідно до чинного законодавства України сума, що була виплачена працівникам підприємства безпідставно, розцінюється як додаткове благо та оподатковується на загальних підставах за ставкою 15-17%.

Отже, за вчинені порушення податкового законодавства рекламникам доведеться сплатити податок з доходів фізичних осіб та штрафні санкції на суму більш ніж 11 тисяч гривень.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»